Lammetjes op voetbalvelden van Purmersteijn

Op de voetbalvelden van Purmersteijn zijn gisteren een kudde lammetjes losgelaten. De lammetjes, die de velden van bemesting verzorgen, is een proef tussen de gemeente Purmerend en de universiteit van Wageningen. De lammetjes zullen 3 weken de velden gaan begrazen.

In Purmerend wordt al langer onkruid bestreden zonder gebruik te maken van Chemicaliën. De schaapjes zorgen voor een natuurlijke bemesting en tevens zorgt het lopen en grazen over het gras voor een “prikkeling” waardoor het nog beter zal groeien.

De Universiteit van Wageningen begeleidt het project de komende 3 weken. Ze bekijken wat er met het bodemleven gebeurt. Het is de eerste keer dat een dergelijke proef wordt gedaan. Niet alleen de onderzoekers van de Universiteit van Wageningen volgen de gebeurtenissen maar ook andere belanghebbenden volgen met nieuwsgierigheid deze proef. Wethouder Mario Hegger: ‘Als de proef slaagt en als blijkt dat het gras net zo goed groeit als met kunstmest, dan heeft gemeente Purmerend landelijk mogelijk een nieuwe doorbraak op gebied van milieubewust groenbeheer.’

5N6A4227_1-1200-logo

5N6A4261_1-1200-logo

 

 

 

 

 

 

5N6A4251_1-1200-logo

5N6A4272_1-1200-logo

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


 
%d bloggers liken dit: